Régóta keresek olyan könyvet, ami kifejezetten a magyar repülés kezdetével foglalkozik. Megtaláltam. Mindig, valahogy véletlenül futok bele egy könyvbe vagy képbe ebből a korszakból. Most is egész mást kerestem, mikor egy a magyar repüléssel foglalkozó oldalba futottam bele, ahol fel voltak sorolva a repüléssel foglalkozó magyar kiadványok. Gondoltam végignézem őket, hátha találok valamit. És találtam. Két könyvet is. A többi, ami még a témába vágott volna már megvolt. Az egyik ez a könyv volt a másik pedig a Magyar repülés centenárium (MRC) című. Az Átkosban íródott történelmi könyvektől mindig félek, mert sokban elferdítik a valóságot. A 80-as évek végére már talán ez nem jellemző (Fejezetek a magyar katonai repülés történetéből). Ha mégis tévednék ebben, akkor hamarosan valaki úgyis kijavít.
Fogtam magam és végigfutottam néhány online antikváriumot. Rögtön találtam néhányat. 500 és 1300 Ft között mozog az áruk. Ennyiért megéri gondoltam és meg is rendeltem. Közben szintén megrendeltem egy példányt az MRC-ből is. Sajnos az MRC-ben röviden foglalkoznak ezzel az időszakkal. A Repülő emberekben viszont 118 oldalon keresztül folyamatosan. 
A könyv puha kötésű 20x14 cm-es. Az írónak nagyon jó a stílusa, gondolom átböngészte az akkori újságokat, mert ahogy olvastam visszarepültem 1910-be. Leírja, hogy a Rákos mezőn hogyan jött létre a magyar repülés. Mindezt nagyon olvasmányosan. A könyvecske végén van néhány fekete-fehér kép. Pont annyi, amennyi kell. Se több se kevesebb.

Tehát ezt a könyvet ajánlom mindenkinek, akit érdekel a repülésünk kezdete.